Biblioteca

Biblioteca Mircea Voda, Braila

Misiunea bibliotecii – Biblioteca comunala pune la dispozitia comunitatii resurse si servicii si vine in intampinarea utilizatorilor cu activitati care sa incurajeze dragostea pentru lectura, cultura, traditii si educatie. Biblioteca pune pe primul loc nevoia utilizatorilor sai fara discriminare si are un program flexibil.

Biblioteca Comunala are misiunea de a dezvolta, organiza, conserva, comunica fondul de carte. Instituția asigură accesul liber la colecțiile sale în scop de informare, educare, studiu, cultură.

Viziunea bibliotecii: Biblioteca este instituția publică care deține resursele necesare fiecărui membru al comunității (indiferent de vârstă, sex, naționalitate, religie) pentru informare, cunoaștere, lectură, creativitate, dezvoltare.

Disponibilitatea colecțiilor în bibliotecă este asigurată prin studierea la sala de lectura, prin împrumutul la domiciliu. Sala de lectură oferă posibilitatea consultării dicționarelor, enciclopediilor, edițiilor periodice, desfășurării activităților culturale și educative; este loc de întâlnire în comunitate.

Fondul de literatură de referință actualizat include ediții ordonate conform clasificării zecimale universale (CZU): filosofie, religie, economie, politică, drept, medicină, artă, sport, lingvistică, literatură artistică, istorie, geografie etc.

Biblioteca detine un numar de 5600 volume de carte tiparita. In acest an am facut achizitie de carte. Tinem pasul cu prezentul si am achizionat carti audio si ebook-uri care fac ca lectura in acdrul salii de lectura sa fie mai atractiva.

Biblioteca Mircea Voda a implementat 2 proiecte si anume: „Biblioteca un taram nedescoperIT- Exploreaza-l cu un click” prin Grantul eCultura si „eComunicare in familie” prin Grantul –Idei de 4000 + finantat de IREX.

Biblioteca Mircea Voda face parte din Proiectul BIBLIONET – finantat de Fundatia Bill si Melinda Gates.

Prin participarea bibliotecii in proiectul IREX la nivel national – biblioteca a fost dotata cu un numar de 2 calculatoare, imprimanta, scanner, videoproiector si mai detine inca un calculator datorita proiectului „Economia Bazata pe cunoastere”. Deasemenea in urma implementarii proiectelor sale biblioteca si-a realizat si 2 bloguri si o pagina de facebook, pentru a-si promova serviciile si activitatile online. Biblioteca are o colaborare fructuoasa cu scoala, gradinita, parohia si cu caminul cultural. In urma acestei colaborari au rezultat mai multe activitati cultural- social-educative la care au participat o mare parte din locuitorii comunei. Incercam prin aceste colaborari sa implicam cat mai mult locuitorii din localitate si sa-i facem sa participle activ la aceste activitati.

In acest an biblioteca a primit un spatiu nou, mult mai mare.

Despre noi puteti afla mai multe prin accesarea urmatoarelor link-uri:
https://www.facebook.com/bibliotecamirceavoda.braila
http://ecomunicareinfamilie.wordpress.com/
http://bibliotecamirceavodabraila.wordpress.com/

Biblioteca ofera urmatoarele servicii:

Fond de carte actualizat pe support tiparit, audio si ebook
Servicii de internet gratuit
Imprimare
Scanare
Xerox
Redactare documente
Servicii foto
Cursuri TIC

Punctul de Acces Public la Informare Mircea Voda, Braila

Punctul de Acces Public la Informare (PAPI) din Mircea Voda, Braila face parte dintr-un proiect amplu la nivel national denumit Eonomia Bazata pe Cunoastere (EBC), proiect care a permis unui numar de 255 de mici orase si comune din tara sa aiba acces gratuit la internet, a dotat cu calculatoare si cu infrastructura informationala aceste comunitati pentru a se dezvolta.

PAPI ofera servicii gratuite tuturor cetatenilor fara nici o deosebire. Serviciile sunt oferite dupa un program modificat dupa nevoile comunitatii.

Centrul PAPI Mircea Voda a scris si implementat un proiect pe grantul CONECT, in parteneriat cu Centrele PAPI din comunele Bordei Verde, Braila si Florica, Buzau, proiect denumit „Intreprinzatori agricoli – parteneri pentru viitor”, proiect ce a dus la crearea unor parteneriate viitoare care au dat rezultate positive. In cadrul proiectului 30 de intreprinzatori agricoli din cele 3 comunitati partenere au participat la cursuri TIC si la alte activitati din proiect, la schimburi de experienta si au realizat ca aceste colaborari trebuie sa aiba continuitate.

Centrul este dotat 7 calculatoare, imprimanta, scanner, camera foto.

In sala centrului au avut loc cursuri de initiere in utilizarea calculatorului pentru un numar de 100 persoane, copii si adulti chiar si pensionari. La centru se intalnesc si femeile casnice pentru activitati care le sunt dedicate, pensionarii deasemenea sunt privilegiati si au participat la cursuri impreuna cu nepotii pentru a putea tine pasul cu noua generatie.

Tinerii sunt cei care calca insa cel mai des pragul centrului PAPI si vin aici cu toate ca au internet acasa, vin pentru comunicare, pentru a petrece timpul impreuna. O parte din ei vin voluntar in activitatile care se organizeaza si sunt activ atat in vacanta cat si in timpul anului scolar.

De la infiintarea Punctului de Acces Public la Informare in 2007 si pana in prezent, localitatea Mircea Voda s-a dezvoltat si persoanele care au participat la activitatile organizate atat in sala centrului PAPI cat si in afara centrului au devenit personae active la viata sociala si acest lucru ne bucura mai ales ca toti stiu sa folosesca un computer, o camera foto, sa imprime si sa printeze.

Centrul PAPI are o buna colaborare cu scoala, gradinita, primaria, dispensarul si parohia din localitate. In urma acestor colaborari au rezultat multe activitati care au incercat sa fie diversificate si modificate dupa nevoile comunitatii.